Farma Palatia

ΣΥΝΤΑΓΕΣ - Μοσχάρι κατσαρόλας με πεστίλη

Μοσχάρι κατσαρόλας με πεστίλη

 

Εδώ πρόκειται για ένα φανταστικά νόστιμο πιάτο με τρυφερό κρέας και

 

γλυκόξινη φρουτένια επικάλυψη! Το κρέας και η πεστίλη από δαμάσκηνα είναι

 

απλώς φτιαγμένα το ένα για το άλλο! Αλλάζοντας το είδος της πεστίλης μπορείτε να

 

προσαρμόζετε το συγκεκριμένο πιάτο ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.

 

Κατηγορία: Κρέας

 

Κουζίνα: Αρμένικη

 

Συστατικά:

 

 

800 γρ. βόειο κρέας

 

 

2 κρεμμύδια

 

 

1 τεμ. πεστίλη με δαμάσκηνο

 

 

50 γρ. βούτυρο

 

 

2 κ.σ. φυτικό λάδι της προτίμησής σας

 

 

αλάτι

 

 

μαύρο πιπέρι

 

Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά

 

Μερίδες: 5-6

 

Μέθοδος εκτέλεσης:

 

 

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε με φυτικό λάδι

 

μέχρι να ροδίσουν σε μια κατσαρόλα με φαρδύ πάτο.

 

 

Αφαιρούμε τα κρεμμύδια από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο.

 

 

Μέχρι να λιώσει το βούτυρο, κόβουμε το κρέας σε κύβους περίπου 1 εκ.

 

 

Όταν το τηγάνι έχει κάψει, βάζουμε το κρέας για 2΄ μέχρι να πάρει χρώμα και

 

από τις δύο πλευρές.

 

 

Ρίχνουμε στο κρέας λίγο ακόμα φυτικό έλαιο, το αλάτι και το πιπέρι.

 

 

Στη συνέχεια, προσθέτουμε ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά,

 

μέχρι το κρέας να ψηθεί και να γίνει μαλακό.

 

 

Ρίχνουμε τα προμαγειρεμένα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε

 

καλά.

 

 

Καλύπτουμε το κρέας με την πεστίλη από πάνω και προσθέτουμε λίγο ακόμα

 

νερό.

 

 

Αργοβράζουμε το φαγητό μας για περίπου 10 λεπτά μέχρι η πεστίλη να γίνει

 

μαλακή.

 

 

Σερβίρουμε το κρέας με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

 

Καλή σας όρεξη!

Επικοινωνία