Farma Palatia

Τι ειναι κρεμωδες μελι

Είναι ουσιαστικά απίθανο να βρείτε στα παλιά βιβλία για τη μελισσοκομία

 

την απάντηση στο ερώτημα τι ακριβώς είναι η κρέμα μελιού. Η πρώτη λογική

 

εξήγηση που έρχεται στο μυαλό είναι ότι το συγκεκριμένο προϊόν πήρε την ονομασία

 

του λόγω της αέρινης και κρεμώδους υφής του. Όλοι γνωρίζουμε καλά ότι στη φύση

 

το μέλι δεν μπορεί να έχει αυτή την ιδιαίτερη υφή. Όμως, η ανθρώπινη

 

δημιουργικότητα κα η επιθυμία καινούριας γευστικής εμπειρίας βοήθησαν στην

 

ανακάλυψη αυτού του ξεχωριστού προϊόντος. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να

 

απολαμβάνουμε την κρέμα μελιού χάρη στους Καναδούς μελισσοκόμους, οι οποίοι

 

εφηύραν τη θαυματουργή τεχνολογία παραγωγής της το 1928 Οι Αμερικανοί, οι

 

Καναδοί και οι Ευρωπαίοι συχνά προτιμούν περισσότερο την κρέμα μελιού σε

 

σύγκριση με το συνηθισμένο μέλι λόγω της αέρινης γεύσης, της κρεμώδους υφής της

 

και της ευκολίας στην κατανάλωσή της.

 

Η κρέμα μελιού εμφανίστηκε στην ελληνική αγορά σχετικά πρόσφατα, αλλά

 

πολλοί λάτρεις του μελιού ήδη την απολαμβάνουν στην καθημερινότητά τους. Τον

 

τελευταίο καιρό έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και συχνά αξιοποιείται ως

 

εναλλακτική λύση για το συνηθισμένο μέλι, που έχει είτε υγρή είτε ζαχαρωμένη

 

μορφή.

 

Άραγε, πώς συγκεκριμένα διαφέρει η κρέμα μελιού από το κανονικό μέλι;

 

Ουσιαστικά, σε τίποτα άλλο εκτός από την υφή και το χρώμα! Η κρέμα μελιού

 

διατηρεί όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του φυσικού μελιού που δεν έχει υποστεί

 

επεξεργασία. Ως γνωστόν, το συνηθισμένο μέλι κατά την αποθήκευσή του

 

κρυσταλλώνεται και μετατρέπεται σε μια πυκνή μάζα. Μερικές φορές είναι αρκετά

 

δύσκολο να το βγάλουμε από το βάζο και να το απλώσουμε σε ψωμί ή σε κάποιο

 

άλλο αρτοπαρασκεύασμα. Για να επιστρέψουμε τη ρευστότητα σε ένα

 

κρυσταλλωμένο μέλι, το θερμαίνουμε και έτσι καταστρέφουμε τις βιταμίνες και

 

άλλες χρήσιμες για τον οργανισμό μας ουσίες. Από την άλλη πλευρά, το ρευστό μέλι

 

δημιουργεί άλλα μικροπροβλήματα, γιατί εύκολα στάζει, κολλάει και η κατανάλωσή

 

του απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς και δεξιότητες, γεγονός το οποίο καθίσταται

 

δύσκολη υπόθεση για τους μικρούς λάτρεις του μελιού.

 

Μπορεί η κρέμα μελιού να είναι επιβλαβής για την υγεία μας; Αυτό είναι

 

εφικτό μόνο στην περίπτωση που το προϊόν δεν έχει παραχθεί σωστά, σύμφωνα με τις

 

απαραίτητες προϋποθέσεις και όρους παραγωγής. Η αυθεντική κρέμα μελιού

 

αποτελεί 100% φυσικό προϊόν, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, χωρίς χρώματα

 

και αρώματα. Διατηρείται σε βάθος χρόνου όπως και το μέλι, ενώ -σε αντίθεση με

 

αυτό- δε χάνει την υφή του και τα θρεπτικά του συστατικά, καθώς παραμένει

 

κρεμώδης και αφράτη διαρκώς!

 

Για τους παραπάνω λόγους, αποτελεί ένα τέλειο επιδόρπιο, το οποίο είναι

 

τόσο υγιές και νόστιμο όσο και το μέλι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία. Η κρέμα

 

μελιού, λόγω της ιδιαίτερης υφής της, είναι εξαιρετικά βολική στη χρήση. Μόλις

 

παρασκευαστεί, το προϊόν είναι έτοιμο προς κατανάλωση και διατηρείται αναλλοίωτο

 

για μεγάλο χρονικό διάστημα (γύρω στο 1 έτος), φυλάσσοντας όλες τις ωφέλιμες

 

ιδιότητες του αγνού μελιού.

 

Την κρέμα μελιού την απολαμβάνουν ιδιαίτερα τα παιδιά! Γι’ αυτά, πλέον,

 

δεν καθίσταται δύσκολη υπόθεση να την πάρουν από το βάζο και να την επαλείψουν

 

στο ψωμί, αφού η ίδια δε ρέει, δε λερώνει και δεν αφήνει λεκέδες. Αξίζει να

 

σημειωθεί ότι η κρέμα μελιού μπορεί να καταναλωθεί ως αυτούσιο γλύκισμα, να

 

αναμιχθεί με άλλα προϊόντα ή να προστεθεί στα είδη ζαχαροπλαστικής και σε

 

ροφήματα. Δοκιμάστε τη με όλους τους τρόπους και θα εκπλαγείτε!

Επικοινωνία